Δήλωσε συμμετοχή στο Inside Out: Athens και άφησε το στίγμα σου στους δρόμους της πόλης!

Δήλωσε συμμετοχή στο Inside Out: Athens

Inside Out: Athens | Ανοιχτό Κάλεσμα
Δήλωσε συμμετοχή και άφησε το στίγμα σου στους δρόμους της πόλης

Η ομάδα “a-typical” και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity” σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο φωτογραφικό έργο τέχνης με τίτλο InsideOut: Athens.

To Inside Out: Athens επιδιώκει να αναδείξει τη διαφορετικότητα της Αθήνας και τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, διεκδικώντας με ένα διαφορετικό τρόπο την ισότιμη συνύπαρξη όλων των μελών της κοινωνίας της.
Τελικός στόχος είναι η συν-δημιουργία ενός έργου τέχνης που θα στολίσει τους δρόμους της πόλης, μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν ο ένας τον άλλο, και στη συνέχεια τα πορτρέτα τους θα επικολληθούν σε επιλεγμένα κτίρια και επιφάνειες της πόλης, δημιουργώντας ένα εφήμερο έργο τέχνης στο δημόσιο χώρο της Αθήνας.

Έλα να δώσουμε το δικό μας μήνυμα ενότητας, συνύπαρξης και επικοινωνίας στην Αθήνα!

Τί θα κάνουμε ;
Μέσα από 2 συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να χειρίζονται φωτογραφικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα θα αποκτήσουν μια βασική γνώση στη θεωρία και τη σημασία της φωτογραφικής αποτύπωσης. Στο τέλος των συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν ο ένας τον άλλον και στη συνέχεια θα επιλέξουν τα πορτρέτα τους, για να δημιουργήσουν από κοινού το τελικό αποτέλεσμα: μια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Όλα τα άτομα μεταναστευτικής/διαφορετικής καταγωγής που ζουν στην Αθήνα.

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις;
Δήλωσε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σου στο e-mail: atypical.agency@gmail.com
Υποβολή αιτήσεων έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017
*Το έργο θα παραχθεί σε δύο συναντήσεις διάρκειας περίπου δύο ωρών η καθεμία.

Ποιοι είμαστε:
Το Generation 2.0 RED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός Μεταναστών & Ελλήνων που συνεργάζονται για να προωθήσουν την ισότιμη συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, μέσω της ενδυνάμωσης των κοινοτήτων.

Η ομάδα a-typical αποτελείται από την Σμαράγδα Νιτσοπούλου και την Ανθή Χρήστου. Μαζί δημιουργούν δράσεις γύρω από την επικοινωνία και την τέχνη στο δημόσιο χώρο των πόλεων.

Λίγα λόγια για το Inside Out Project:
Το Inside Out Project είναι ένα διεθνές συμμετοχικό έργο τέχνης που επιτρέπει σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να χρησιμοποιήσουν τα πορτρέτα τους στο δημόσιο χώρο ως μέσα υποστήριξης μιας ιδέας, διεκδίκησης ενός δικαιώματος ή προβολής ενός σκοπού. Το έργο ξεκίνησε το 2011 από το Γάλλο καλλιτέχνη JR. Μέχρι το 2015, πάνω από 1.200 δράσεις πραγματοποιήθηκαν, ενώ περίπου 250.000 αφίσες έχουν τυπωθεί για τις ανάγκες του έργου. Το InsideOut Project έχει πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, από το Εκουαδόρ μέχρι το Νεπάλ και από το Μεξικό έως τη Παλαιστίνη, αναδεικνύοντας μια πληθώρα θεματικών όπως η διαφορετικότητα, η κλιματική αλλαγή και η έμφυλη βία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s